JEZOZ-strak-logo.png
 

Spelregels

 

Spelregels

Om de zoektocht naar onze nieuwste startup zo goed mogelijk te laten verlopen hebben wij een aantal spelregels opgesteld. Aan deze spelregels houden wij ons en we verwachten ook dat jij je aan deze spelregels houdt. Als jij je niet aan de spelregels houdt, heeft het Ondernemershuis-op-Zuid het recht om jou te diskwalificeren.


SOCIAAL

Wij bouwen mee aan Rotterdam en aan Zuid in het bijzonder, zowel sociaal als commercieel. Jouw eigen zaak moet daaraan bijdragen. Het sociale weegt voor ons even zwaar als het commerciële. Dus vraag jezelf af: Hoe draagt mijn eigen zaak bij aan Zuid? Gaat het werk opleveren voor meerdere mensen of gaat het veel mensen blij maken? Dan ben je meer dan welkom om mee te doen.

COMMERCIEEL

Jouw idee voor je eigen zaak moet commercieel, dus financieel, potentie hebben om te slagen. Dat houdt voor ons in dat je er zelf een fatsoenlijke boterham mee moet kunnen verdienen, gebaseerd op wat je verkoopt (diensten of producten), zonder dat je afhankelijk bent van blijvende ondersteuning en/of subsidie.

GEEN BUSINESSPLAN

Je hoeft geen businessplan te hebben. Heb jij het in je als ondernemer en heb je ’n goed hart? Dát vinden wij het allerbelangrijkst. Heeft jouw idee voor je eigen zaak commercieel potentie? Komt jouw succes ten goede aan Zuid? En heb jij een realistisch beeld van (opstart) kosten en opbrengsten? Dan komt dat business plan vanzelf wel. En helpen wij je daar graag bij.

GOLDEN TICKET

Als jouw idee voor je eigen zaak als één van de drie beste uit de bus komt, gaan wij met jou aan de slag om dat idee uit te werken tot een allround zakelijk concept. Jij bent de kartrekker van dat traject, wij begeleiden jou daarbij.

START UP ROUTE

De uitwerking tot allround zakelijk concept gaat in stappen, neemt tijd. En wij nemen daar met jou de tijd voor. In de zes stappen van onze Startup Route bouwen wij met jou aan jouw eigen zaak. Bij iedere stap besluit jij en besluiten wij of we verder gaan, of stoppen. Essentieel daarbij is dat jij én wij vertrouwen hebben in het verder uitrollen van jouw zakelijk concept. Als jij en wij niet voldoende op één lijn zitten, wordt het geen prettige samenwerking. Grote kans dat jouw idee dan nog steeds fantastisch is, waarbij het aan jou is om daar een succes van te maken, wellicht samen met anderen.

DUO

Je doet jouw eigen zaak met tenminste één volwaardige zakenpartner. Dat is voor ons een harde voorwaarde. In je eentje sta je minder sterk, samen hebben jullie meerdere kwaliteiten in huis, daarom.

FULLTIME

Jouw eigen zaak moet je klein kunnen beginnen. Daarmee kun jij ervaring opdoen als ondernemer en met jouw zakelijk concept zonder dat dit grote (financiële) gevolgen heeft. Maar een eigen zaak ‘erbij doen’, dat werkt niet. Alleen als jouw eigen onderneming jouw volle aandacht heeft, heb je goede kans van slagen. Het is voor ons van belang dat jij zo snel mogelijk naar een fulltime situatie toewerkt. Want jouw eigen zaak heeft al jouw aandacht nodig.

LOCATIE

Om elkaar goed te leren kennen streeft het Ondernemershuis op Zuid ernaar startups in ieder geval de eerste fase in huis te laten beginnen bij Ondernemershuis-op-Zuid. De locatie van het Ondernemershuis op Zuid is Brielselaan 175, 3081 AC Rotterdam.

ONDERNEMER

Het kan zijn dat je al ondernemer bent, met al ’n eigen zaak, als zzp-er, als BV of zwart. En dat je behoefte hebt aan een partner, aan steun en begeleiding om jouw eigen zaak verder te brengen. Ook dan ben je welkom.

INVESTERING

Jouw eigen zaak is jóuw idee en blijft jóuw idee. Daar heb je lang en hard over nagedacht en nu ga jij er volle bak tegenaan om er ’n succes van te maken. Dat is jóuw investering.

Wij brengen onze ondernemerservaring in. Wij zorgen ervoor dat jouw concept smoel krijgt, dat mensen er gevoel bij hebben. Middels persoonlijke coaching gaan wij jou stimuleren in je persoonlijke ontwikkeling, zodat jij nóg mooier wordt als mens en nog effectiever als ondernemer. Wij bieden jou een plek om te starten, regelen financiering en verzekeringen. En wij brengen onze naam in, als Ondernemershuis-op-Zuid. Wij hebben ons bewezen als succesvolle ondernemers met een substantiële sociale impact. Jij maakt gebruik van het vertrouwen dat Ondernemershuis-op-Zuid heeft opgebouwd. Hier hebben wij fors in geïnvesteerd. Dit alles bij elkaar is onze investering in jouw bedrijf.

AANDEEL

Omdat het jouw bedrijf is, heb jij het voor het zeggen.

Omdat Ondernemershuis in jouw bedrijf investeert, hebben wij een aandeel in jouw bedrijf en heb jij bepalende beslissingen samen met ons te nemen.

Hoe groot jouw aandeel is, hoe klein het onze, dat bepalen jij en wij samen, op basis van redelijkheid en billijkheid en op basis van ieders inbreng. Na een vooraf afgesproken periode bekijken we de verhoudingen weer opnieuw.

KOSTEN

Afgezien van jouw eigen tijd en inzet, kost het je niets. De kosten die verbonden zijn aan het doorlopen van de startup-route, onze uren, de opstartkosten voor je bedrijf, die dragen wij. En als jij tussentijds besluit niet met ons verder te gaan, of wij zien het niet meer zitten, dan even goeie vrienden, je krijgt geen rekening gepresenteerd en we wensen je alle succes.

Let wel: hoe groter de investering die jouw startup van ons vraagt, hoe groter voor ons het risico en hoe groter het aandeel in jouw bedrijf dat wij daar tegenover gesteld willen zien. Verstandig omgaan met geld is voor jou en voor ons van groot belang.

STARTUP IN BV VORM

Onze eerste voorkeur gaat ernaar uit jouw eigen zaak te starten als BV, met daarin een aandeel voor Ondernemershuis-op-Zuid.