Rotterdam Zuid

GÖZDE

Wie gaf een jaar geleden meer dan 5 cent voor de techniekcarrière van Gözde?  Klein, in meerdere opzichten. Onopvallend, onzichtbaar... Yup, ing. afgestudeerd, maar inmiddels 5 jaar bij de Appie achter de kassa...

GOZDE

Bij Ingenieurs-op-Zuid heeft ze meer dan laten zien wat ze waard is. Die power! Haar ontwikkeling richting zelfbewust en competent ingenieur! Wij met de hand bij de rem om te voorkomen dat ze doorslaat in overmatig werken. Haar drive om te laten zien dat ze het waard is. En of! Al na 4 maanden kreeg Gözde haar vast contract, als vanzelfsprekend. Want ze 'mocht' ook niet meer weg, werd geclaimd door projectleider-directeur Hans. 'n Goeie is immers bij alle collega's welkom.

Een week terug kreeg Gözde frituurvet in haar oog. Een ongelukkig thuisongeluk. Eerste hulp. Hoornvlies beschadigd.
Van 't wazig kijken niet eens goed kunnen lopen... En toch maandagochtend vroeg op kantoor, 'want die tekening moet af!'
Gözde liet zich amper naar huis sturen. Dat nam de overredingskracht van drie collega's. Chapeau, Gözde, voor je inzet. En nu is het tijd even aan jezelf te denken.

Zuid

Ik ben Rotterdammer. Eén jaar gewoond en toen afgevoerd naar Gouda. Sinds 2000 terug om te blijven. In de tussentijd ingenieur geworden en begonnen met werken.

10 jaar geleden ben ik daarmee gestopt, om mijn hart te volgen. 10 jaar geleden ben ik Rotterdam Engineering begonnen. Nu met z’n allen 70 sterk en van ons.

Al 15 jaar sluimert het in m'n kop dat ik mij wil inzetten voor Rotterdam, voor Zuid. Dat gebeurt niet vanzelf. Rotterdam Engineering is wel multicultureel maar geen afspiegeling van Rotterdam. Dus ben ik Ingenieurs-op-Zuid begonnen. Om uit Rotterdam de technische potentie te halen die er in zit. Veel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt én met potentie én een tekort aan technici: daarin ligt 'n match.

Waarom Zuid? Zuid, daar komt mijn bloed vandaan. Mijn overgrootopa is van Zuid, knoestige man die met grote sigaar zijn kanarie zat te zieken. Die kanarie heeft hem overleefd. Thuis op Zuid bij pa en ma kreeg oma Herma, want Herman zat tewerkgesteld in Duitsland. Mijn moeder heeft op Zuid de Thuiszorg overleefd. Ikzelf ’n blauwe maandag in de zorg op Zuid.

Zuid heeft potentie. Zuid is een uitdaging. Zuid kan beter. Zuid moet beter.

In Noord heb ik laten zien wie ik ben: ondernemer. Ik snap technische dienstverlening, ik snap dienstverlening. Ik doorzie hoe ik mensen op een mooie manier kan laten samenwerken, in hun kracht kan zetten.

Ik kan voorbij lopen aan Zuid. Elders uitpakken en euro’s maken. Zonde. Dan loop ik wie ik ben voorbij. Dus geef ik mezelf weg op Zuid. Kom maar halen. Doe maar mee. Doe mee!

Ingenieurs-op-Zuid wordt Ondernemershuis-op-Zuid.

Heb jij een ondernemersdroom en wil je hier 100% voor gaan? Ik daag je uit om perspectief te scheppen op Zuid. Steek je nek uit. Pak je verantwoordelijkheid. Samen aan de slag. Keihard centen verdienen, op eigen kracht.

Geven we Rotterdam Zuid perspectief.

Zuid loont.

 

ZL_StijnVanLeeuwen_blogZuid