Productiehuis Flow groeit en wordt volwassen

YMP

‘The Boss’ van Productiehuis Flow legt uit wat een directeur doet: “Iedereen kan lekker gaan slapen behalve ik”, lacht YMP (Mich). 
Hij begon in 2016 met evenementen organiseren en in 2017 is daar Productiehuis Flow uit ontstaan. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 30 events, van spoken word en theater tot festivals. “We leiden zelf mensen op, halen ze van de straat. We bouwen een grote community.”

Waarom hij van Flow een Productiehuis maakte? YMP keek naar zijn team en begreep: “Alle elementen voor een Productiehuis zitten al in onze evenementen, waarom doen we dit niet vaker?” Tevens noemt hij de ruimte voor alle artiesten om zich te ontwikkelen die ontstaat door er een Productiehuis van te maken. 

Zijn leven voor Flow was onrustig. Hij vertelt over een stormachtig leven dat hem op het eind twee jaar van zijn vrijheid kostte. Tijdens zijn detentie stond hij stil bij wat hij niet meer wilde in zijn leven maar vooral ook wat hij wél wilde. “Ik ben een kunstenaar, het MOET uit mij. Als je eenmaal die tunnel in gaat, dan blijf je in die tunnel, je kan er dan ook niet halverwege uit.”

Productiehuis Flow is de Mich’s baby. Zijn partners, Jay en Alysia zijn enorm capabel om het bedrijf samen te runnen maar het blijft voor YMP moeilijk om zijn kindje los te laten. “Ik sta op met het Productiehuis en ik ga slapen met het Productiehuis. De grootste zoektocht in mijn leven is de balans vinden tussen werk en persoonlijk leven”, zegt hij met een glimlach. 

Wat geeft YMP iemand mee die erover nadenkt zelf een eigen productiehuis op te zetten?

“Als je een productiehuis wilt opzetten, moet je een HELE lange adem hebben. Je moet jezelf echt, echt afvragen: ‘Is dit wat je wilt’? En als je zeker weet dat je dat wilt, denk er dan nóg een keer over na, en als je dan nog steeds ‘ja’ zegt, dan moet je het gewoon doen.”