ICON ENGINEERING - In control

ICON.jpg

Industry Consistent Engineering (ICON), geleid door Erik Zijlmans, is een industrieel ingenieursbureau met lange- en korte termijn aandacht voor consistentie en data.

Tijdens zijn Gasunie-werk voor Rotterdam Engineering (RE) had Erik een lunch met Stijn van Leeuwen, tevens oprichter van RE. Dat was voldoende om het zaadje te laten ontkiemen. Ze kwamen tot de ontdekking dat zij zakelijk en in het vrijwilligerswerk dezelfde succesmethode gebruiken waardoor meer mensen meer kansen krijgen.

Door het succes van RE, de gezamenlijke successen bij de Gasunie en zijn ervaring in de industrie, heeft het plan voor zijn eigen onderneming wortel geschoten. 

Voordat Erik ondernemer werd, was zijn insteek dezelfde als nu: loyaliteit en het belang van zijn klanten stelt hij voorop. Hij is een harde werker, maakte lange dagen en bij zijn vorige baan in loondienst stond hij daarnaast vaak in de file wat helaas nog meer tijd wegnam om bij zijn gezin te zijn.

Zijn vrienden ondersteunden hem en niemand was verrast toen hij voor zichzelf ging beginnen. Iedereen geloofde in hem. Zijn familie was nieuwsgierig en wilde, wat voorzichtiger, meer weten. Erik was vanaf dag één overtuigd van zijn idee. De combinatie van gezamenlijke successen en de sociale klik maakte dat er geen twijfel was. Bovendien is er een enorme behoefte: The market is on fire!

Ondernemen zit hem in het bloed en Erik heeft de smaak te pakken. Erik wil zijn ervaringen graag delen om zo nieuwe kansen te creëren voor meer mensen. Met zijn behaalde successen hoopt hij de nieuwe ‘oogst’ te inspireren:

“Als het er in zit komt het er vanzelf een keer uit. Wat voor soort startup het gaat zijn, maakt eigenlijk niet uit: een goed doordachte analyse en handelen naar kansen zullen de doorslag geven.”

Let it grow :)