Ingenieurs-op-Zuid

IopZ.png

“Ingenieurs-op-Zuid is een groep jonge, ambitieuze en nieuwsgierige ingenieurs die altijd op zoek zijn naar verbetering”

Ingenieurs-op-Zuid werd in 2017 opgericht door Stijn van Leeuwen en Mustapha Hammouchi. Het is een ingenieursbureau dat wordt gerund door jong talent. Deze getalenteerde mensen zijn bij dit bedrijf uitgekomen in hun zoektocht naar een progressieve, professionele werkomgeving met ruimte om anders te werken dan de standaard werkomgeving waar zij in eerdere banen tegenaan liepen.

In 2018 besloot Ramon Landman om zich aan te sluiten bij Ingenieurs-op-Zuid. Nog niet eerder was hij verantwoordelijk voor een eigen bedrijf. Zijn werkervaring was de traditionele werkcontext van een werkweek van veertig uur, het opvolgen van orders en geen eigen beslissingsbevoegdheid. De keuze om dit achter zich te laten creëerde ruimte om zijn talent voor het leiden van een bedrijf te ontdekken. De vrijheid om te kiezen maakte dat hij zich kon binden aan een bedrijf dat sinds de opstart enkel groei heeft gekend.

'Dat was dat moment waar je ooit van droomde. En op het moment dat die droom uitkomt, dan voel je ook gelijk de uitdaging, dat het voor mijzelf een cruciale stap is, om te gaan zijn en lekker te gaan doen, met alles wat ik al die jaren heb geleerd. Dat was het moment om op te staan’. 

Wanneer Ramon wordt gevraagd hoe het is gelukt om in zo’n korte tijd zulke grote stappen te zetten komt vooral één woord duidelijk naar voren: Vertrouwen. Het vertrouwen dat in hem werd gesteld door de oprichters en het team van Ingenieurs-op-Zuid en Ondernemershuis-op-Zuid. Ook het vertrouwen van vrienden en familie speelde een grote rol. Het vertrouwen van álle betrokkenen maakte het mogelijk om zaken zorgvuldig te overwegen, alles goed te bespreken om zo tot de juiste keuzes te komen. Dit vertrouwen bracht ook de moed en de daadkracht om over te gaan tot actie en te blijven kiezen voor ontwikkeling.

Dit kleine portret is een van de vele mooie en inspirerende verhalen achter Ondernemershuis-op-Zuid. Om te groeien als een groep is vertrouwen de basis. Ondernemershuis-op-Zuid zet zich ervoor in om deze basis op Rotterdam Zuid te versterken en uit te breiden. Bij Ondernemershuis-op-Zuid, Ingenieurs-op-Zuid en Ramon Landman draait alles om ontwikkeling, zowel op het gebied van werk als de mensen die hierbij zijn betrokken.