Bureau XD

BureauXD

Rob van Kanten en Eric Andrade leiden Bureau XD, een bouwkundig tekenbureau gespecialiseerd in Bouw Informatie Model (BIM). Ze maken vooral bouwkundige tekeningen: van woning tot zorgpand of renovatie van musea, ze doen het allemaal. ‘‘We work hard, we play hard’’ zegt de één, ‘’Ik werk, hij speelt’’ lacht de ander.

 Eric had lang het idee om voor zichzelf te beginnen. Hij werkte bij Ingenieurs-op-Zuid (IopZ), om zijn competenties te verbeteren en om te groeien, professioneel en persoonlijk. Stijn van Leeuwen (oprichter IopZ) vroeg Eric of hij voor zichzelf wilde beginnen, gericht op BIM. ‘Toen Stijn de vraag stelde, is het balletje gaan rollen’, vertelt Eric. 

Daarna benaderde hij Rob, met wie hij eerder had gewerkt: ‘Dit ben ik van plan, lijkt het je wat om mee te doen?’ Rob, lange tijd zzp-er, reageerde direct positief: ‘Met deze vent wil ik wel een team bouwen!’

Eric’s broers waren niet verbaasd, want Eric volgde altijd zijn eigen weg en dit idee zag er goed uit. Zijn ouders waren minder enthousiast, ze waren bang voor de risico’s van het ondernemen. Eric was desondanks zeker van zijn zaak: ‘Ik vertrouw mijzelf en mijn team, wij gaan dit gewoon doen.’

‘Niet te lang nadenken, gewoon doen. Je kan lang zitten afwegen: Hoe gaat mijn bedrijf heten? Welke kleuren heeft het logo? Allemaal belangrijk aspecten, alleen het belangrijkste is: stappen ondernemen om daadwerkelijk je doel te bereiken.
Je gaat geen ondernemer worden, je bent het al’.