Boris & Tycho

R'dam in a box

‘’Aan Rotterdam in a Box liggen de kleine ondernemers en hun ambachtelijke producten ten grondslag. Hen proberen we een steuntje in de rug te geven in het verder tot bloei brengen van hun product. Een sterk sociaal element is dus het stimuleren van lokaal ondernemerschap.’’

Rotterdam in a box is een start-up opgezet door twee Rotterdamse broers: Boris & Tycho.

Sinds hun kindertijd genoten ze al van lokale, ambachtelijk bereide producten. Ze waarderen de kwaliteitsproducten uit eigen stad enorm en vonden dat dit meer gepromoot moest worden. Producten van de stad voor de stad, met hen als brug ertussen. 

Op een dag hielden ze een brainstormsessie over hoe ze hun ondernemersdroom konden realizeren. Al heel lang wisten de mannen dat ze ooit eigen baas wilden zijn van een zelf opgezet bedrijf. Ze bedachten en schreven vele ideeën totdat Rotterdam in a Box tevoorschijn kwam. 

Rotterdam in a box is het startpunt geweest voor beiden. Dankzij de hulp van Ondernemershuis-op-Zuid, die ze zowel met ondernemerschap als financieel en met coaching heeft geholpen, konden ze deze start-up beginnen. 

Nu ze aan het leren zijn hoe het is om ondernemer te zijn, ontwikkelt ieder zich op zijn eigen manier. Boris heeft naast Rotterdam in a Box momenteel een baan op de Zuidas en kiest voor een stukje zekerheid naast het ondernemerschap. Tycho zet de ondernemers-koers verder door en heeft dit jaar een groei-marketing bureau opgezet dat nu vier man sterk is.

Voor de broers is een ondernemer een persoon die kansen ziet en risico’s durft te nemen, iemand die ervoor gaat, met dromen en de moed ze waar te maken.

Wanneer we aan hen vragen wat voor advies ze kunnen geven aan iemand die ondernemer wil worden, is hun antwoord:

’Go for it! Ondernemer worden komt uiteindelijk neer op een simpel iets: gewoon doen!’