INHOER

Inhoer

INHOER

Als zzp-er bij de gemeente kenden we onze plaats, die van inhoer. Inhoerkrachten. Werkten we meer dan voltijds om namens de gemeente kwaliteit te leveren, écht kwaliteit, kwam er zo’n mongool van een chef langs om ons even te vertellen dat als híj dat wilde, wíj morgen buiten stonden. Inhoer. Geuzennaam waar we trots op waren. Met riante facturen die loondienst vér te boven gingen. Écht loon naar werken. Loyaliteit zo lang het projectteam leuk was, de chef geen lul. Chef blaft, wij weg. Uit eigen verkiezing. Dag chef, fuck you!

DE GROOTSTE UITDAGINGEN VOOR STARTENDE ONDERNEMERS

DE GROOTSTE UITDAGINGEN VOOR STARTENDE ONDERNEMERS

Als je aan je eigen zaak begint, zijn er altijd hordes die je moet nemen. Voor iedereen zijn deze hordes anders. Misschien kijk je op tegen de onvermijdelijke papierwinkel. Krijg je het benauwd bij het idee dat je personeel moet aansturen. Weet je niet hoe je aan nieuwe klanten komt. Heb je wel een idee voor de dienst die je wilt aanbieden, maar niet hoe je ermee kunt verdienen. Heb je wel een goed idee voor een stoer logo, maar weet je niet zo goed hoe je je zaak op de kaart kunt zetten. Kortom, uitdagingen te over. In deze blogpost aandacht voor het kunnen nemen van stappen om te kunnen ondernemen en groeien.

“HET IS EEN EERLIJKE KANS, MAAR JE MOET HEM WEL ZELF PAKKEN”

“HET IS EEN EERLIJKE KANS, MAAR JE MOET HEM WEL ZELF PAKKEN”

Mijn naam is Mustapha Hammouchi. Na bijna vijf jaar Rotterdam Engineering (RE) maak ik nu de overstap naar Ingenieurs-op-Zuid (IopZ). Ooit begonnen als tekenaar-constructeur, leerde ik de fijne kneepjes van het vak. Elastische delen, bochten, je leert overal mee werken. Ik werkte toen met een engineer die mijn tekeningen technisch doorrekende en een projectleider die de gesprekken voerde met de opdrachtgever. RE is een platte organisatie, zonder managers: bij ons ga je als tekenaar dan ook met je projectleider mee naar de klant of andere stakeholders binnen een project. Op een gegeven moment wilde ik meer en gaf ik bij Yvo, destijds mijn projectleider, aan: kan ik dit project (een kleine opdracht voor Nuon) niet zelfstandig doen?